16-05-07

Vogezen vs Elzas

Indien u mij hier de komende dagen niet leest, dan is daar een goede reden voor. Ik ben namelijk op verlof. Niet zomaar verlof, maar zoals dat heet 'sportieve rust'. Ik ga namelijk biken in de Elzas en/of de Vogezen (allicht eerst de steilere Elzas, misschien daarna nog wat chillen in de Vogezen). Het weer ziet er niet zo gigantisch slecht uit, maar zeker ook niet goed :

weer

 

En gezien het zeer heuvelachtige landschap aldaar, zullen we allicht wel enkele lieve bergjes tegenkomen onderweg ook, waaronder de redelijk bekende Ballon d'Alsace. 9 km klimmen, met gemiddeld 6-7 % stijgingspercentage. Een hapje, denkikzo. Gelijkmatig omhoog, altijd hetzelfde tempo trappen (al kom ik ongetwijfeld pas tweede boven gezien het berggeitgehalte van de Kris).

ballon

 

Verslag van dit alles krijgt u dus vanaf zondag, of erna. Met wellicht een aantal zeer mooie foto's en hopelijk ook een videodagboek... Miss me !

PS: mensen die op een bergflank aanmoedigingen willen komen schreeuwen of bezemwagen spelen zijn steeds welkom.

Commentaren

Respect, m'n beste, ik zou er zelfs niet aan beginnen. Met mijn conditie zou ik ook niet ver geraken.. Veel plezier in elk geval, ondanks het ietwat minder geweldige weer. Ik zou komen supporteren, maar dan enkel aan de voet van de berg ^^ Helaas nadert de blok en heb ik andere verplichtingen (anders stond ik er zéker! ;) ).

Doe dat goed,
X.

Gepost door: Xanne | 16-05-07

De Ballon is de loper onder de lopers. Een prachtcol voor de niet-klimmers. Een kadans zoeken tijdens de eerste km en dan zo naar boven en op 500m voor de top het kot helemaal open. Fietsen is fun. Maar mocht je zin hebben in avontuur, beklim de Ballon dan ook eens vanuit Sewen: grilliger maar ook veel mooier.

Gepost door: LucV | 17-05-07

De commentaren zijn gesloten.