30-05-07

Help! ik ben een VLD'er!

Nadat een vriendin op de stemtest van de VRT wel een zeer raar of op zijn minst onverwacht resultaat uitkwam, besloot ik mezelf als proefkonijn (ik ben altijd bereid om mij onversaagd in allerlei wilde avonturen te storten) op te geven op ook de stemtest eens te doen. En het resultaat... sja, dat was ook voor mij een surprise te noemen. U weet, of u weet het niet, dat ik een rood-groene jongen ben. Ik hou al jaren van het milieu (of ik haat in alle geval het feit dat het milieu zomaar verneukt wordt) en ik geloof in rechtvaardige kansen voor iedereen (en dus ook herverdeling van rijkdom). Maar wat blijkt nu? Hetvolgende :

stemtest

 

Juist! Ik ben een LIBERAAL! Paniek! Alarm! Het is om zeep!
Een korte analyse leert mij echter waarom het komt dat deze Open VLD en de gesloten lijst DD zo hoog scoren. Blijkbaar ben ik toch nog steeds meer een anarchist als een socialist, wat maakt dat ik geloof in het feit dat iedereen maar moet doen wat hij goed acht, en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn daden, plus daarbij komend dat ik niet bepaald kick op autoriteit (zonder basis) en inmenging van derden. Wat, u raadt het al, zich vertaalt in liberale standpunten zoals: er mag nog worden gerookt op cafés, diesel en benzine moeten niet duurder worden (het auto-probleem moet structureel worden aangepakt, niet repressief), supermarkten moeten op zondag open kunnen zijn, mensen moeten meer belastingen betalen op wat ze uitgeven ipv op wat ze verdienen, enz.... Kortom, blijkbaar ben ik licht egoistischer dan ik eerst had verwacht.

En als u het niet gelooft, doe dan zelf de stemtest, hierzo.

Commentaren

Mijn rooie roots werden wel zeer letterlijk genomen (hoewel): pvda op 1 (verwondert me niet echt), spirit op 2 (jak) en lijst dd op 3 (hm?). sp.a ook voorlaatste (dat hadden ze niet mogen doen), groen ergens in het midden. Mijn grote troost: vl belang onderaan.
Hoe dan ook, ik ga mijne Peter een plezier doen en half groen stemmen en half rood (dat laatste is om mezelf een plezier te doen). Hoewel het kriebelt om pvda te kleuren. Maar helaas zijn die te klein en is dat een beetje 'nutteloos'...

Gepost door: elke | 31-05-07

De voorbeelden die jij aanhaalt zijn extreem liberaal, en wellicht zou je ze anders beantwoorden mocht je meer genuanceerd mogen beantwoorden. Ik zie niet meteen het verband met het anarchisme dat véél socialer en utopischer is: zorg voor elkaar in
gemeenschappen die autonoom kunnen leven zonder kapitalistische overheid, zo zie ik anarchisme. Een rookverbod op café is ook enkel een vraag omdat dat roken ook de individuele vrijheid van anderen belemmerd:de statistieken over mensen die door passief roken ziek worden spreken voor zich.
En voor de anarchisten zou toch ook moeten betekenen dat de eigen vrijheid stopt waar die van een ander bedreigd wordt? Nu ja, het rookverbod is slechts een voorbeeld (voor mij hoeft het ook niet zo streng), maar het doet wel denken. Vind ik.
(Tot u sprak een socialiste met zeer groene reflexen en een leven met uitstapjes naar de anarchisten):-)

Gepost door: Els | 03-06-07

Damn Die dt-fout is gewoon een anarchistische reflex:-)

Gepost door: Els | 03-06-07

hop Ja, lap.

Dankzij de stemtest: ook mijn hele wereldbeeld naar de vaantjes.
*zucht*

Gepost door: babs | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.