02-07-07

everybody knows you dance like you fuck

Everybody knows you dance like you fuck

Rock Werchter – altijd hetzelfde, altijd anders

 

Sometimes I like to brag, sometimes I’m so smoky

Donderdag is vrij eenvoudig samen te vatten: file, voetpijn om al het gerief van de dure parking naar de al even dure camping te sleuren, tenten opzetten, 15 pensen voor 3 personen BBQ’en*, schraal bier drinken** , naar de wei trekken, de Beastie Boys iets ‘matig’ zien presteren, twee leuke meisjes aan de t-shirtstand entertainen/amuseren/vervelen/storen/irriteren*** en daarna eenvoudigweg drinken in de biertent en gaan slapen rond 4u.

 

Friday, Friday, Friday, Friday, Friday

Vrijdag was de absolute muzikale topdag op Rock Werchter dit jaar:

  • Kings of Leon – goed om wakker te worden, met dank aan Eddie Vedder om tijdens het laatste nummer te demonstreren hoe geweldig zijn stem wel is
  • Kaiser Chiefs – that’s entertainment! Vele meezingers, riffjes, sfeer en energie! Yeah!
  • Bloc Party – eerste rustpunt van de dag, chillen en neerliggen om goeie muziekjes te beluisteren
  • Lily Allen - Lachen! Sexy kleine dronken meisjes, you gotta love em! Zeker als ze Lilly Allen heten, op blote voeten over het podium lopen, Kaiser Chiefs en Blondie coveren en tussendoor Smile spelen en smeken om zo debiel mogelijk te dansen.
  • Queens of the Stone Age – Wat mij betreft een van de twee absolute hoogtepunten van het festival. Een Josh Homme die – high of niet – in staat was om zijn publiek te entertainen, zowel met zijn gitaar als met zijn humor, vettige muziek, sfeer, en jawel, zelfs ‘hits’ (alleen lost art of keeping a secret ontbrak)… Meer moet dat voor mij niet zijn. Rock’n roll is not dead, it’s on drugs. Leve meezingen, leve lachen met Amy Winehouse, leve minuscule pupillen en een magistrale attitude… and: everybody knows you dance like you fuck!
  • Arctic Monkeys – niet slecht, maar wat mij betreft een te hoog mon-chichi-gehalte om echt te kunnen bekoren… te brave, rustige aapjes, vooral als je tussen Queens of the Stone Age en Pearl Jam staat… maar hey, ik ben 25 intussen, u als 15jarige zal het ongetwijfeld gewéldig gevonden hebben
  • Pearl Jam – een hoofdact, that’s for sure. Een slecht idee van mezelf was om op de 7e rij vlak voor het podium te gaan staan: na 1 song stond ik op onverklaarbare wijze nog 10 meter dichter bij het podium en was ik blij dat ik al mijn kleren en ledematen nog had en dat ik nog kon ademen. Maar van het moment dat ik onder mij benen begon te voelen en er mensen vanonder de massa moesten worden getrokken dacht ik plots ‘roskilde’ en was de pret er een beetje af, dus ben ik maar over the crowd gegaan, en ben ik dichter bij Eddie Vedder geweest dan u ooit in uw leven zal zijn. (van) Verder was de set van Pearl Jam zeer lekker, veel bekende songs, ouder werk ook. En meneer Vedder was net als zijn gitarende kompanen in vorm (al kon dat niet van zijn stem worden gezegd, gelukkig kende het publiek genoeg lyrics om voor hem het werk te doen). Pearl Jam, een topper, maar iets minder indrukwekkend als in het Sportpaleis een aantal maanden geleden.

En wat de niet-muzikale kant van vrijdag betreft: slechts 1 woord: café Broek-Af **** de enige regel is dat ge uw broek afsteekt als ge met de mannen van Café Broek-Af wilt babbelen… met dank aan het moordende biertempo. Uiteindelijk tegen 5 of 6 uur (het was al klaar in alle geval) in de tent gesukkeld, maar het was plezant!

 

Abdoesjaparov

Zaterdagmiddag was de eindmeet al bijna in zicht…en dan komen uiteraard de rassprinters hun kop aan het venster steken*****. De groene trui begaf zich naar Amy Winehouse en was niet onder de indruk (ik had het scherper en entertainender verwacht. Maar blijkbaar lag het aan mevrouw Winehouse zelf). De groene trui werd daarna omringd door een schare fans, genaamd Rani Deconinck, Jean-Marie Pfaff, Goedele Liekens en aanverwanten******. Aangezien juistgenoemden allemaal meisjes rond de 20 zijn, werd er uiteraard naar Snow Patrol gekeken. Niet slecht, maar ook niet super, de vliegtuigreis zat de heren nog in de kleren, en het was in alle geval minder verrassend dan de fantastische akoestische set die ze vorig jaar noodgedwongen op Pukkelpop gespeeld hebben (ja, ik ben verwend!). Daarna The Killers: bloemen op het podium, combinatie van keyboards en gitaren en een zanger die verdacht hard lijkt op mijn nonkel Marc. Verbazend veel hits hebben die kerels al. En ondanks de gigantische, irritante, grote Hollander vlak voor mij vond ik het toch wel een sterk optreden.

Daarna sloeg de leeftijd toe, en moest ik absoluut wat gaan liggen en eten. Op die manier was ik klaar voor de laatste rechte lijn van zaterdag: The Chemical Brothers! Ik heb alles gegeven, ben op het gepaste moment uit het wiel gekomen en ik heb dan ook mijn handen in de lucht gestoken en een gepaste eindjump geplaatst. Veel hits in het eerste stuk van de set, veel sfeer en feest. De fade-out van een halfuur op het einde was er misschien wel een beetje teveel aan, maar in alle geval: the Brothers worked it out !

 

Het beste moet altijd nog komen – op naar de bergtop

Verbazend hoe snel de dagen voorbij razen tijdens een festivalweekend. Voor je het weet ben je alweer je tent aan het opruimen en steekt al het gerief al in de auto voor je in het legendarische bollenshirt naar de laatste reeks groepen gaat kijken. The Kooks maken muziek voor kleine meisjes… i wish i could :-) (maar ik heb helaas geen charmismatische krullen) verder vond ik ze best wel goed, maar toch de minste van het kwartet ‘nieuwe gitaargroepen’******* (voor mij dan toch). Dan : Interpol! Ik herinner mij dat mijn verbazing groot was toen ik op last.fm de muziek van Interpol afgespeeld kreeg toen ik ‘new wave’ ingaf als genre… ik moet echter nu wel toegeven dat deze kerels gewoon Joy Division light anno 2007 zijn, toch live. Het enige wat ze nog ontbreken is een geweldige wereldhit zoals Love will tear us apart… maar verder zijn ze zeer zeer goed. Weinig show, maar zeer goed gespeelde, stevige/diepe songs. Me like it, very much. Met dank aan de twee Italianen voor mij die voor het visuele aspect van de show zorgden. Wie mij kent weet dat ik over Frank Black weinig ga zeggen: ik vond hem goed! Simpele rockmuziek, en een beest van een zanger. Meer moet dat voor mij niet zijn.

 

En zoals dat gaat: het beste moet altijd nog komen, of is in alle geval altijd gereserveerd tot het laatste: Damien Rice was zowel de meest verrassende als de beste set die ik de voorbije vier dagen gezien heb. Wetende dat de man eigenlijk niet graag festivals doet, een beetje mensenschuw is en liefst in een klein kamertje met z’n songs bezig is, had ik mij aan een zeer ingetogen akoestische set verwacht. Niks bleek echter minder waar. Meneer Rice had een groep meegebracht en scheurde bij wijlen als een echte rocker door zijn songs. Heerlijk. De mix van een elektrische gitaar en een gevoelige song, ik ben er geweldig gek van. En de rest van het talrijk opgekomen publiek ook. Er bestaat geen betere manier om de wei achter u te laten: vol kippenvel, geëmotioneerd maar vooral geagiteerd en super-geamuseerd. Leve Damien Rice! Who needs Faithless and Metallica anyway?

 

(ps: en leve de mensen die ik daarna nog ben tegengekomen, geheel en al verrassend:)

 

Met dank aan de vaste en minder vaste crew-leden:

Joren -BroekAf- Bracke :

Werchter2007_ 031

 

 

 

 

 

 

 

Kris -ikbenalleenmarginaalalsikhetwil- Van den Bossche

bosser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en yours truly, het bergmonster dat ook kan sprinten : ikzelf

schraalbier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ps: check ook mijn youtube-pagina voor het 'drunk man op werchter'filmpje (staat tegen morgen online gok ik)

 

 

* ja, pensen zijn lekker, en veel pensen zijn veel lekker.

** noot voor de Kris: blikken kopen ipv glazen fleskes, dan moeten we niet alle fleskes overgieten in 1 grote bidon…

*** schrappen wat niet past (en hou rekening met de hoeveelheid drank)

****

broekaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

('hoe vang ik beren')
groen

 

 

 

 

 

 

 

 

****** don’t ask !

******* bloc party, the killers, the kooks en interpol

 

Commentaren

Lekker! Ik voelde me bij het lezens even daar en spijt dat ik er zelf niet was, blijft maar groeien.

En ben jij dat trouwens met die sexy benen (getiteld: 'broekaf')? *rrrr* ;)

Gepost door: Pixie | 02-07-07

JeV,
het was weer eens megafantastisch, kheb mij alleszins super gemuseerd, foto's bewijzen dat helaas (wat een benen zeg)

cu op puki!

greetingz

Gepost door: berenjager | 02-07-07

Werchter Leuk verslag. Zelf vond ik Bloc Party en Bjork verrassend goed. Ook Metallica, Faithless en The chemical brothers konden me na hun zoveelste concert op onze belgische bodem toch nog boeien. Eddie Vedder speelde een stuk beter dan vorig jaar in t sportpaleis en Amy Winehouse was een leuke kennismaking...

Gepost door: Leen | 06-07-07

De commentaren zijn gesloten.