09-07-07

Rock Zottegem & Cactus Festival

Born in the 80s...

Deze geweldige zin stond er op mijn Milow-T-shirt dat ik afgelopen zondag aanhad op het Cactus-festival in Brugge. Dat betekent ook dat ik eigenlijk veel te laat geboren ben om ten volle de glorie-periode te hebben meegemaakt van de twee groepen die ik de dagen ervoor aan het werk zag.

Vrijdag = Madness

Rock Zottegem had het al lang beproefde concept van: 'we nodigen 1 supergroep uit, en vullen de rest met Belgische bands die men overal kan zien'. Wij dus maar al te blij dat Madness (ter vervanging van het eerst aangekondigde Blondie) de tent in Zottegem kwam platspelen, en dat voor amper 25 euro (bronnen beweren dat het zaalconcert van madness vorig jaar 75 euro kostte). Eerst nog Daan gezien, wat een gezellige opwarmer was, maar ook niet meer dan dat (na 5 keer Daan heb je het wel gehad). Dan stormloop naar voor, en wachten. Plots hoor je 'hey you, don't watch that, watch this'... yeah! the sound of madness! time to move your feet! one step beyond! en het feestje was begonnen... De heren (intussen toch al enigszins op leeftijd) speelden een swingende set, waarbij een aantal nieuwere nummers werden afgewisseld met oude knarren, en waarbij het venijn of in dit geval het plezier absoluut in de staart zat. Ongelofelijk hoeveel hits Madness eigenlijk wel heeft: One step beyond, Must be love, Our house, My Girl (aka Michael), Baggy trousers, ... en blij dat ze die allemaal gespeeld hebben! Met dank aan de uber-sexy blondine die ons spoor naar helemaal vooran gevolgd heeft, en mij vervolgend entertainde met haar geweldige dansmoves en ditto hardware waarmee die dancemoves werden uitgevoerd! ik mis u nu al! En onze crew heeft toch maar mooi twee handdoeken van Madness, persoonlijk door hen gesigneerd wegens het binnengeraakt zijn van de backstage en aldaar pinten staan hijsen met de zanger. Respectaahh!

 

Ge zijt zelf ne zwetzak!

Daarmee was Rock Zottegem halfweg, en werd de zaterdagnamiddag besteed aan de wel heel geweldige activiteit genaamd 'stuiken'. Ronddolen in Gent, chillen op een van de mooiste plekjes aan het water, met een geweldig uitzicht (danku, schattige 16jarigen die daar ook zaten), op zoek gaan naar eten, uiteindelijk belanden op 10 meter van waar ge uiteindelijk vertrokken waart, wijn drinken, slapen, en dan stilaan weer ontwaken om naar Zottegem te rijden.

Want jawel, op het menu: de datsuns (veel te luid), admiral freebee (altijd goed, maar niet te bespreken hier) en The Sisters of Mercy. Gezien mijn vriendenkring veel 'zwartzakken' telde, voor hen het absolute hoogtepunt van het weekend. Veel heavy gitaarriffs, vond ik, maar toch lekker, heerlijk, een wall of sound waar alleen maar kon van worden genoten. En het feit dat we daarna alweer backstage geraakt zijn om een poster te laten signeren, plus... jawel: een PA-list van Madness die de gitarist van The Sisters persoonlijk heeft gecorrigeerd (naar hun PA-list) en gehandtekend... collectors' items!

 

Hear, see, feel the world$

Na twee dagen van nostalgie en zware muziek was het tijd voor het iets subtielere lichtere werk: cactus festival. Met dank aan het geweldige (en mooie) (en zeker niet te dikke armen) gezelschap, heb ik genoten van: neerliggen in het gezellige minnewaterpark, de zon, Buffalo Tom (Wiser gespeeld on request... heerlijk!), Tom McRae (de helft van zijn titelloze album met A&B Song, The Boy with the Bubblegun, the end of the world news, ... gespeeld, fan-tas-tisch! de mens bleek ook een zeer ontwikkeld gevoel voor humor te hebben), Gabriel Rios (shake your bunbun!) en de meer dan geflipte Flaming Lips: de perfecte afsluiter, vol wartme, show, entertainment, liefde en goeie bedoelingen... it made me smile (and so did lily allen on the radio on the way home)...

Geweldig Weekend!

Commentaren

Was 'Wiser' uw request? In ieder geval idd vree wijs dat ze dat speelden. Ik moest het doen met een interview mt die mannen op Stubru... :(

Gepost door: e | 09-07-07

Stiekem kom ik even tussen de soep en de patatten (tussen Frankrijk en Griekenland, allez)door even reageren! Jaja, ik zie wel dat je verheugd bent! Dankuwel voor de boekentip, trouwens, en nog veel plezier.. Het is duidelijk dat het je daaraan nog niet ontbroken heeft, met die festivals (waar ik een beetje van kan meegenieten op deze manier, hoera!) en proficiat met je collectors item ;)

Tot over 'n tijdje, morgen ga ik naar Griekenland..

X.

Gepost door: Xanne | 15-07-07

De commentaren zijn gesloten.