28-08-07

'k Heb getwijfeld over België

Eerlijk gezegd heb ik weinig zin om op deze blog een polemiek op te starten over de huidige regeringsvormingen en/of -onderhandelingen. Er is al polemiek genoeg. Toch zou ik graag één, wat mij betreft*, zeer mooi initiatief onder ogen brengen, dat nu ook de kranten gehaald heeft (Toch de Gazet Van Antwerpen) :

http://www.gva.be/nieuws/in_de_rand/

Driekleur duikt op MySpace op

Op het online vriendennetwerk MySpace wordt niet zo vaak en openlijk politiek bedreven. Maar de crisis waarin België verkeert, duikt nu ook op MySpace op. Een Franstalige Brusselaar heeft de Belgen op het netwerk opgeroepen om virtueel de Belgische vlag buiten te hangen.

'Sire, er zijn nog Belgen', want zijn actie heeft al verschillende MySpacers aan het werk gezet. Ze wijzigen hun avatar in een Belgische vlag.

zie ook: http://www.myspace.com/joshuanoise  ; http://www.myspace.com/brusselssucks en http://www.myspace.com/ultimatedebaser

De actie is vooral bedoeld om een signaal te geven aan de politici: stop met eindeloos doordrammen over het communautaire, en zorg ervoor dat ons land, tot nader order België, 'goed bestuurd' (mwoehahahahahahahaha - pun intended, meneer Leterme) wordt. 

En het valt mij op dat de actie net iets minder medestand krijgt dan ik had verwacht. Blijkbaar zeer veel 'vlaamsgezinden' in dit landsdeeltje. Nuja, u doet maar. Als ze België splitsen, zit ik in Brussel. 

* want inderdaad: ik ben gedomicilieerd in Vlaanderen, woon in Brussel en werk in Wallonië. 

Commentaren

regeringsvorming zeg ik u!

Gepost door: den duiker | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.