03-09-07

 

Na 2/3 van het jaar lijkt het een aangewezen moment om mijn voornemens die hier al een gans jaar linksonderaan prijken eens te evalueren om te zien waar het beter kan, en waar ik intussen al in geslaagd ben. 

 

75 kg
We zullen maar met de slechtste beginnen zeker... nog geen enkele vordering gemaakt. Ik weeg nog altijd even veel als aan de start van 2007. Al is de verhouding spieren/vet iets naar omhoog gegaan volgens mij. Maar hier is dus nog werk aan wil ik dit halen. Veel werk.

anders (lees: milieuvriendelijker) gaan leven
Dit is eigenlijk ook nog niet gelukt. Ik ga nog altijd met de wagen werken. De trein lonkt, maar slaagt er voorlopig nog niet in me te overtuigen. Al zou het een ideaal moment zijn om mijn krant terdege te lezen. En zou het mij 1200 euro per jaar uitsparen denk ik. Verder koop ik soms al eens bewustere producten, en vooral ook minder producten...  (en mijn auto verbruikt maar 6 l/100 km :-)

job satisfaction
Eigenlijk mag ik hierover niet klagen op dit moment. Ik heb een heuse crisis gehad vlak voor m'n 25e verjaardag, in die mate dat ik op letterlijk 3 stappen van mijn ontslag stond. Maar intussen is de hemel geklaard, heeft de UK-trip mij deugdgedaan (qua zelfvertrouwen en zelfstandigheid) en moet nog blijken wat de toekomst brengt. In alle geval ook nog een tweede jaar 'journalist' bij syntra. Benieuwd wat dat gaat geven, het belooft meer praktijk met minder mensen, hopelijk een vooruitgang dus.

skiën
Dit is volmondig gelukt. Al heb ik in les2Alpes niet zo heel veel geskied. Volgend jaar allicht nog een keertje gaan, wie weet snowboardend. (samen met een reis naar schotland, een citytrip naar Berlijn (tenzij die dit jaar nog lukt) en een reis naar Ijsland, als die geörganiseerd raakt).

een alpen/pyreneeencol oprijden
Het was geen alpencol, en ook geen pyreneeencol, maar wel een berg van vergelijkbare allures: de ballon d'alsace... telt die ook? laat ons hiervoor anders een 6/10 geven: geslaagd, maar zonder glans.

het goede doel
Ik probeer elke maand een bedelaar iets te geven. Op jaarbasis maakt dit 15 euro. Absolute peanuts dus. Maar! Ik heb wel mijn bijdrage geleverd aan het Humanitarian Aid project van de Belgische en Brusselse overheid inzake de Earthquake in Kashmir. Dus da's al iets. Misschien moet ik hier toch nog enige moeite voor doen..

(leren) koken
Ik kook. Af en toe. Pakweg 1 keer per week kuis ik groenten en kook ik ze. Vlees bak ik twee a drie keer per week. En ik eet sla, en mais, en aanverwanten. Plus, ik kook geweldige pasta's, inclusief saus. Daar zijn getuigen van. (Reserveren kan op het gekende nummer ;-)

kwarteeuwfuif!
Het heet 25h-party-people. En het komt eraan ergens in November. Reserveer nu alvast al uw weekend-avonden. Want dit wil u echt niet missen. En meer kan ik er nu niet over zeggen.

gitaar spelen
Met perioden. Soms slaag ik na een week erin enige songs te spelen. Soms raak ik maanden mijn gitaar niet aan. Maar ik maak me sterk dat ik met een maandje oefenen toch alle open-akkoordensongs vlot zou moeten spelen. (maar dat godverdomse ritme slagen blijft moeilijk..) Alsook de simpele powerchordssongs, my favourites :-)

The Return of the Rudy
Rudy is al menigmaal dood verklaard. Maar hij leeft nog, zoals een vulkaan altijd opnieuw kan uitbarsten. Er zijn enige gedachten in mij opgeborreld. Die zijn intussen opgeslagen in de harde schijf, maar de hete brokken idee moeten nog stollen tot solide stevige stukken tekst. En een passend geheel uiteraard. Wie weet wat Italië aan inspiratie brengt...

22:38 Gepost door J in nothing but good intentions | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007 |  Facebook |

Commentaren

vol spanning wordt uigekeken naar de fuif! Als ik dan meteen mijn (hm) 25e verjaardag kan vieren, is dat mooi meegenomen! ;-)

Gepost door: elke | 04-09-07

De commentaren zijn gesloten.