09-09-07

Hartverwarmend - Ijskoud

Ik ging vandaag naar Tour&Taxis om daar het poolstation Queen Elisabeth te gaan bewonderen, u weet wel, die wetenschappelijke basis die België op de zuidpool ofte antarctica gaat neerpoten om aldaar klimaat, meteorologie en biologie te onderzoeken. En ik was duidelijk niet alleen. Er kan zelfs worden gesproken van een groot succes, massa's mensen, lange rijen, allemaal aanschuivend om een blik te werpen in het houten gebouw, supergeisoleerd en uitermate precies aerodynamisch ontworpen, kwestie van het ginder te overleven en meer zelfs, met zo goed als geen uitstoot naar het milieu toe, gezien de basis zijn eigen energie zal opwekken (zonnepanelen en windmolens) en zijn eigen water zal zuiveren en hergebruiken.

En ik kan enkel zeggen dat ik dolblij ben met die opkomst, ook al moest ik daardoor 2 uur aanschuiven. Nu maar hopen dat al de bezoekers ook enigszins beseft hebben dat deze basis het klimaatprobleem wil aankaarten (of aanpakken, zo u wil, al zie ik ze dat niet meteen doen) door zelf het goeie voorbeeld te geven, en dat de media - door de International Polar Foundation voldoende publiciteit te geven in de nieuwsberichten - 'het volk ook enigszins hebben opgevoed' (mijn excuses voor deze slechtgekozen termen). Kortom, hopelijk kwamen al deze mensen uit pure interesse voor wetenschap, klimaatproblemen en technologie, en niet omdat het een hip massa-event was. 

 

 

QE_Polar station_1

 

 

QE_Polar station_front

 

QE_Polar station_volk

 


Commentaren

ahaaa... nooit zo dicht bij u in de buurt geweest vermoed ik... Na een bezoekje aan de passiefhuisbeurs 200m verderop keek ik ook uit naar de poolbasis, maar die massa heeft mij toch wat afgeschrikt. 'k Zal ze dan later maar eens ter plaatse gaan bekijken. ;-)

Gepost door: Jeroen S. | 09-09-07

at J het lijkt mij dat ge dan toch dichter in mijn buurt geweest zult zijn op de Passiefhuishappening zelf, alwaar ik uiteraard, deels beroepsmatig, ook aanwezig was, zowel op vrijdag (symposium) als zondag (beursblitsbezoek)
stuur vooral een kaartje vanop de zuidpool

Gepost door: Jay | 09-09-07

at J about at J deal.

Gepost door: Jeroen S. | 09-09-07

Dank je wel. Prachtgedicht, dank je wel. Het sluit nog beter aan dan je in eerste instantie dacht, denk ik. Kijk maar eens hier:
http://annemie-c.skynetblogs.be/category/1104451/1/Algemeen

Maar echt een knappe respons :-)

Gepost door: Annemie | 10-09-07

De commentaren zijn gesloten.