03-09-07

 

Na 2/3 van het jaar lijkt het een aangewezen moment om mijn voornemens die hier al een gans jaar linksonderaan prijken eens te evalueren om te zien waar het beter kan, en waar ik intussen al in geslaagd ben. 

 

75 kg
We zullen maar met de slechtste beginnen zeker... nog geen enkele vordering gemaakt. Ik weeg nog altijd even veel als aan de start van 2007. Al is de verhouding spieren/vet iets naar omhoog gegaan volgens mij. Maar hier is dus nog werk aan wil ik dit halen. Veel werk.

anders (lees: milieuvriendelijker) gaan leven
Dit is eigenlijk ook nog niet gelukt. Ik ga nog altijd met de wagen werken. De trein lonkt, maar slaagt er voorlopig nog niet in me te overtuigen. Al zou het een ideaal moment zijn om mijn krant terdege te lezen. En zou het mij 1200 euro per jaar uitsparen denk ik. Verder koop ik soms al eens bewustere producten, en vooral ook minder producten...  (en mijn auto verbruikt maar 6 l/100 km :-)

job satisfaction
Eigenlijk mag ik hierover niet klagen op dit moment. Ik heb een heuse crisis gehad vlak voor m'n 25e verjaardag, in die mate dat ik op letterlijk 3 stappen van mijn ontslag stond. Maar intussen is de hemel geklaard, heeft de UK-trip mij deugdgedaan (qua zelfvertrouwen en zelfstandigheid) en moet nog blijken wat de toekomst brengt. In alle geval ook nog een tweede jaar 'journalist' bij syntra. Benieuwd wat dat gaat geven, het belooft meer praktijk met minder mensen, hopelijk een vooruitgang dus.

skiën
Dit is volmondig gelukt. Al heb ik in les2Alpes niet zo heel veel geskied. Volgend jaar allicht nog een keertje gaan, wie weet snowboardend. (samen met een reis naar schotland, een citytrip naar Berlijn (tenzij die dit jaar nog lukt) en een reis naar Ijsland, als die geörganiseerd raakt).

een alpen/pyreneeencol oprijden
Het was geen alpencol, en ook geen pyreneeencol, maar wel een berg van vergelijkbare allures: de ballon d'alsace... telt die ook? laat ons hiervoor anders een 6/10 geven: geslaagd, maar zonder glans.

het goede doel
Ik probeer elke maand een bedelaar iets te geven. Op jaarbasis maakt dit 15 euro. Absolute peanuts dus. Maar! Ik heb wel mijn bijdrage geleverd aan het Humanitarian Aid project van de Belgische en Brusselse overheid inzake de Earthquake in Kashmir. Dus da's al iets. Misschien moet ik hier toch nog enige moeite voor doen..

(leren) koken
Ik kook. Af en toe. Pakweg 1 keer per week kuis ik groenten en kook ik ze. Vlees bak ik twee a drie keer per week. En ik eet sla, en mais, en aanverwanten. Plus, ik kook geweldige pasta's, inclusief saus. Daar zijn getuigen van. (Reserveren kan op het gekende nummer ;-)

kwarteeuwfuif!
Het heet 25h-party-people. En het komt eraan ergens in November. Reserveer nu alvast al uw weekend-avonden. Want dit wil u echt niet missen. En meer kan ik er nu niet over zeggen.

gitaar spelen
Met perioden. Soms slaag ik na een week erin enige songs te spelen. Soms raak ik maanden mijn gitaar niet aan. Maar ik maak me sterk dat ik met een maandje oefenen toch alle open-akkoordensongs vlot zou moeten spelen. (maar dat godverdomse ritme slagen blijft moeilijk..) Alsook de simpele powerchordssongs, my favourites :-)

The Return of the Rudy
Rudy is al menigmaal dood verklaard. Maar hij leeft nog, zoals een vulkaan altijd opnieuw kan uitbarsten. Er zijn enige gedachten in mij opgeborreld. Die zijn intussen opgeslagen in de harde schijf, maar de hete brokken idee moeten nog stollen tot solide stevige stukken tekst. En een passend geheel uiteraard. Wie weet wat Italië aan inspiratie brengt...

22:38 Gepost door J in nothing but good intentions | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007 |  Facebook |

21-05-07

voze vogezen

Voor wie het zich afvroeg: ik heb de Vogezen en de Elsas overleefd. In totaal toch 100 km : de eerste dag 15, de beklimming van de Grand Ballon, de tweede dag 32 km en de derde dag maar liefst 60 km... respect is hier op zijn plaats!

's Avonds of buiten het fietsen niet veel beleefd, wegens te moe om nog uit mijn bed te geraken... maar wel foto's en filmjes: hier en hier.

Te bekijken op eigen risico. It ain't pretty!

voze vogezen

Voor wie het zich afvroeg: ik heb de Vogezen en de Elsas overleefd. In totaal toch 100 km : de eerste dag 15, de beklimming van de Grand Ballon, de tweede dag 32 km en de derde dag maar liefst 60 km... respect is hier op zijn plaats!

's Avonds of buiten het fietsen niet veel beleefd, wegens te moe om nog uit mijn bed te geraken... maar wel foto's en filmjes: hier en hier.

Te bekijken op eigen risico. It ain't pretty!

16-05-07

Vogezen vs Elzas

Indien u mij hier de komende dagen niet leest, dan is daar een goede reden voor. Ik ben namelijk op verlof. Niet zomaar verlof, maar zoals dat heet 'sportieve rust'. Ik ga namelijk biken in de Elzas en/of de Vogezen (allicht eerst de steilere Elzas, misschien daarna nog wat chillen in de Vogezen). Het weer ziet er niet zo gigantisch slecht uit, maar zeker ook niet goed :

weer

 

En gezien het zeer heuvelachtige landschap aldaar, zullen we allicht wel enkele lieve bergjes tegenkomen onderweg ook, waaronder de redelijk bekende Ballon d'Alsace. 9 km klimmen, met gemiddeld 6-7 % stijgingspercentage. Een hapje, denkikzo. Gelijkmatig omhoog, altijd hetzelfde tempo trappen (al kom ik ongetwijfeld pas tweede boven gezien het berggeitgehalte van de Kris).

ballon

 

Verslag van dit alles krijgt u dus vanaf zondag, of erna. Met wellicht een aantal zeer mooie foto's en hopelijk ook een videodagboek... Miss me !

PS: mensen die op een bergflank aanmoedigingen willen komen schreeuwen of bezemwagen spelen zijn steeds welkom.

02-05-07

iPod

Voor al degenen die per se met Evy willen gaan lopen, heb ik maar één enkel advies, of beter een lijstje, met name mijn iPod-playlist die me zonet doorheen 33 minuten Jubelpark en Tervurenlaan geloodst heeft, getiteld 'Uitlaatklep' :

 • t' Smidje - Lais
 • 99 Luftballoons - Nena
 • Ace of Spades - Motorhead
 • All i Want - Offspring
 • Anarchy in the UK - Sex Pistols
 • Blitzkrieg Bop - Ramones
 • Blue monday - New Order
 • Bombtrack - Rage against the machine
 • Gigantic - Pixies
 • Headhunter - Front 242
 • I wanna be sedated - Ramones

Loopstijl: meezingend en luchtgitaar spelend, en als een manische gek starend naar mensen die u aankijken omdat ge raar zijt.

Evy zal u nooit meer moeten aanmoedigen dat 'ge goed bezig zijt'.

04-04-07

__________________________________________________________________________________

 

Amper twee dagen en enkele uren scheiden mij op dit moment van het afscheid. Dat klopt, dierbare lezer, ik verlaat deze panden voor minstens acht dagen om mij met geheel en al andere dingen bezig te houden. Een subtiele hint voor wie niet weet wat ik ga doen wordt gegeven door bovenstaande figuur. Althans in mijn dialect heet het zo.

Ik kan u melden dat ik 'er zin in heb'. Niet per se in de activiteit zelf, maar in het weg zijn van hier. Mijn anders al traditionele leegheid heeft zich de laatste maanden blijkbaar enkel vermenigvuldigd. Een beetje zoals het gat in de haag, tot er plots geen haag meer blijkt te zijn. Of het heelal, dat vacuumsgewijze zich alleen maar uitbreidt. Nu weet ik natuurlijk niet of een week genoeg zal zijn om terug inspiratie, joi de vivre, lust-for-life en aanverwanten op te doen, maar het is in alle geval beter dan vegeteren waar men staat.

En wie weet keer ik zelfs nooit meer terug en wordt het mij 'ginder' helemaal duidelijk wat ik wil aanvangen met mijn leven. Al is ongetwijfeld alles nog hetzelfde als voordien als ik wederkeer. Ik ga hier niet de heils- of onheilsprofeet uithangen.

Dus als u mij niet meer hoort: tot de volgende keer ! (merk de foute logica in voorgaande zin)

26-02-07

carnivale

Gisteren ben ik naar Dendermonde Carnaval geweest. Op zich geen wereldschokkend feit, zij het dat ik carnaval dit jaar letterlijk ga nemen, en ga 'vasten' tot Pasen. Met als doel: gezonder worden (het ziek zijn van de voorbije weken heeft mij wijze lessen geleerd, mijn lijf is overbelast), vermageren en conditie verbeteren, om te gaan skiën en te gaan biken.

Maar zoals dat op carnaval dan gaat: nog één keer alle remmen los, getuige onderstaande feestmaaltijd, opgegeten op de stoeltjes van perron 2 in de ijzige wind.

vasten